Tilmeld dig
25. sep
2025

Aktiv læring i madkundskab: Gør dine elever madmodige

Kompetencefonden støtter kurser, som lever op til tre kriterier. Men for at gøre det lettere for dig, der skal finde et kursus, har Professionshøjskolerne og CFU’erne udviklet en række kurser, som lever op til kompetencefondens formål. Disse kurser er på den såkaldte "positivliste".

Læs mere her

Professionshøjskolen Absalon

Hvornår
25. sep 2025
Tilmeldingsfrist
20. aug 2025
Hvor
4000 Roskilde, Campus Roskilde
Kontakt
Henriette Mortensen
hmo@pha.dk
+4572481252
Pris
1.960 kr. + moms
Ønsker du, at dine elever er mere madmodige? På kurset får du idéer og inspiration til at gøre dine elever mere nysgerrige og modige i madkundskab, så eleverne kan arbejde eksperimenterende og undersøgende i faget.

Kursusbeskrivelse

Henvender sig til

Madkundskabslærere i både obligatorisk madkundskab og valgfaget.

Indhold

Udbytte af kurset:

Hvordan skal dine elever kunne opnå praktiske færdigheder inden for madlavning og kunne eksperimentere med såvel råvarer, opskrifter og retter, hvis de ikke tør smage på maden, har interesse i maden eller kun vil lave det de kender i forvejen?

Vi arbejder med praktiske eksempler på råvarer, opskrifter og didaktik for at styrke elevernes madmod samt udvikling af smagsoplevelser.

Du får indsigt i forskning om, hvad der påvirker børns mod til at smage nyt samt kræsenhed.

Du får viden om, hvordan læremidler og didaktiske metoder kan anvendes til at skabe spændende og fagligt indhold, som inviterer dine elever til at være nysgerrige på tilsmagning og nye råvarer.

Du får konkrete didaktiske metoder til at styrke elevernes nysgerrighed i forhold til smag, tilsmagning, råvarekendskab og -brug.

Fagligt indhold

Dette kursus giver dig praktiske redskaber til at hjælpe dine elever til at blive mere madmodige. Vi vil bl.a. arbejde med de dynamikker, der har betydning for og er med til at påvirke elevens syn på mad og tilsmagning, samt undersøge hvilken rolle fødevarekendskab, forforståelse, æstetik og måltidsfællesskaber spiller i forhold til elevens madmod.

Kurset vil være praksisnært og hjælper dig til at planlægge din undervisning ud fra tilgængelige læremidler og metoder.

Praktisk information

Kurset bygger på kompetencebaseret madkundskabsundervisning, hvor deltagerne arbejder aktivt gennem oplæg, aktiviteter og refleksion.

Er du ansat på overenskomst mellem KL og Lærernes Centralorganisation (Danmarks Lærerforening og Uddannelsesforbundet) kan du pr. 1. april

2025 søge midler til kompetenceudvikling i Den Kommunale Kompetencefond. Du kan modtage op til 30.000 kr. pr. 12 måneder til kursusgebyr, transportudgifter, materialeudgifter, opholdsudgifter og vikarudgifter. Kompetencefonden dækker 80% af det ansøgte beløb. Det resterende beløb skal dækkes af arbejdspladsen.

Hos CFU kan du søge tilskud til 1-2-dages kurser med titlen ’Aktiv læring’. Med udgangspunkt i CFU’s samling af læremidler får du masser af input til at berige og udvikle din praksis med fokus på at skabe en varieret undervisning i skolens fag. ’Aktiv læring’ betyder praksisnære kurser med hands-on aktiviteter. Det handler også om at fremme en undervisning, hvor elevernes deltagelse og engagement er i fokus.

Se her, hvordan du søger: https://vpt.dk/projekt/den-kommunale-kompetencefond

Praktiske oplysninger

Kurset bygger på kompetencebaseret madkundskabsundervisning, hvor deltagerne arbejder aktivt gennem oplæg, aktiviteter og refleksion.

Kursusnr

R25-163

Undervisere

Marie Kjær Christiansen - Pædagogisk konsulent og projektleder, Lærfest København

Sted

ROS Professionshøjskolen Absalon, Campus Roskilde - Trekroner Forskerpark 4, 4000 Roskilde

Ledige pladser

20

Tilmeldingsfrist

20-08-2025

Opdateret den 2025-04-25 10:35:34
25. sep 2025
4000 Roskilde, Campus Roskilde

Se også