Tilmeld dig
17. sep
2025

Fagligt løft i dansk – indskoling og mellemtrin

Kompetencefonden støtter kurser, som lever op til tre kriterier. Men for at gøre det lettere for dig, der skal finde et kursus, har Professionshøjskolerne og CFU’erne udviklet en række kurser, som lever op til kompetencefondens formål. Disse kurser er på den såkaldte "positivliste".

Læs mere her

Københavns Professionshøjskole

Hvornår
17. sep 2025
Tilmeldingsfrist
17. aug 2025
Hvor
2200 København N, Københavns Professionshøjskole
Pris
10.700 kr. + moms
Skal din danskundervisning være kendetegnet ved en læse- og skrivepraksis, der hjælper alle elever godt i gang med at udvikle læse- og udtryksglæde med afsæt i elevernes forskellige forudsætninger?

Om kurset

Så er kurset her noget for dig. På kurset får du den nyeste viden om god danskundervisning målrettet elever i indskolingen og på mellemtrinnet. Du vil arbejde med forskellige undervisningsformer, opgavetyper, modellering, stilladsering og feedback, som kan bidrage til at engagere dine elever i at gå på opdagelse i sprog og tekster og udvikle dem som kompetente læsere og skrivere i mange forskellige situationer og modaliteter.

Kurset tager udgangspunkt i undervisningsfagets kerneindhold, udvikling og fagfornyelse.

Fagligt udbytte

I følge PIRLS 2021 mister danske skoleelever i højere grad end før læseglæden, når de når 4. klasse. De har lavere tiltro til egen læseforståelse og svært ved at læse og forstå informerende tekster. Hvilken viden har vi om engagerende undervisning i sprog og tekster, og hvordan kan vi planlægge, gennemføre og evaluere danskundervisningen i 1. – 6. klasse, så eleverne udvikler læse- og udtryksglæde? Dette kursus har som mål at inspirere og bidrage med ny viden, som du kan anvende i udviklingen af din daglige danskundervisning.

Indhold

På kurset, der strækker sig over fem dage, sætter vi fokus på engagerende begyndende og fortsat læse- og skriveundervisning.

  • Du vil med afsæt i nyeste forskning og læremidler arbejde med ideer til differentieret undervisning i at læse tekster og til gode tekstvalg.
  • Du vil få viden om, hvordan du kan arbejde med skrivning som en integreret del af undervisningen i læsning.
  • Du vil blive klogere på, hvordan du kan stille opgaver, som engagerer og udfordrer dine elever, så de udvikler sprog- og tekstkompetencer i mange forskellige situationer og modaliteter, og så deres læse- og udtryksglæde højnes.

Målgruppe

Kurset henvender sig til dig, der er dansklærer, og som gerne vil have ny viden og inspiration til undervisningsmetoder og materialer, der skaber engagerende danskundervisning i 1. – 6. klasse.

Undervisningen

Med afsæt i konkrete undervisningseksempler og -ideer inddrages den didaktiske forskning inden for danskfagets forskellige felter. Der vil således være et samspil mellem konkrete eksempler på undervisning fra praksis på den ene side, og hvordan disse kan begrundes didaktisk på den anden.

Vi vil arbejde med forskellige undervisningsformer, opgavetyper, modellering, stilladsering og feedback.

Tilmelding

Optagelse

Optagelse sker efter først-til-mølle-princippet.

Efter tilmeldingsfristens udløb tager vi stilling til, hvilke kurser og temadage vi kan gennemføre, og hvilke vi må aflyse.

Hvis kurset stadig fremgår af kp.dk med en ”Ansøg-knap” efter tilmeldingsfristen, er der stadig ledige pladser, og du er velkommen til at tilmelde dig. Hvis der er venteliste, fremgår det af kurset.

Alle meddelelser vedrørende optagelse og aflysning sendes som Digital Post.

Afmelding/fravær

  • Hvis du framelder dig inden tilmeldingsfristen, kan du få refunderet din deltagerbetaling for det pågældende kursus
  • Hvis du framelder dig efter tilmeldingsfristen, hæfter du for hele deltagerbetalingen for det pågældende kursus
  • Hvis du tilmelder dig efter tilmeldingsfristens udløb, hæfter du for hele deltagerbetalingen for det pågældende kursus, hvis du framelder dig
  • Hvis du bliver forhindret eller syg inden kursusstart, har din arbejdsplads mulighed for at sende en anden medarbejder

Alle afmeldinger og ombytninger skal sendes skriftligt til vores kursusafdeling:

Pris og betaling

Prisen fremgår af hvert enkelt kursusopslag.

Alle kursuspriser er angivet med og uden moms. På kurser udbudt under åben uddannelse tillægges der ikke moms på fakturaen. Det fremgår af prisen på det enkelte kursusopslag, om der tillægges moms, markeret med.

Når du er blevet optaget på et kursus, sender vi en elektronisk faktura til betaleren, der skal betales i henhold til den betalingsdato, som står på fakturaen. Når betalingen er registreret, har du ret til at deltage i undervisningen.

Kursusbevis

Der udstedes et kursusbevis efter afslutning af kurser på minimum 12 timer. For at modtage et bevis må du som kursist maksimalt have haft 20 % fravær på kurset. Kursusbeviser sendes som Digital Post.

Der udstedes ikke bevis for en temadag.

Opdateret den 2025-04-25 11:00:07
17. sep 2025
2200 København N, Københavns Professionshøjskole
24. feb 2026
2200 København N, Københavns Professionshøjskole

Se også