Henvender sig til
Engelsklærere, der underviser i engelsk i indskolingen og på mellemtrinnet.
Indhold
Læsning i de yngste klasser kalder på nye metoder, som både er motiverende og baseret på forskning. Vi spiller på alle tangenter, læser med hele kroppen og har fokus på ordforrådslege og mundtlighed koblet med bevægelse, stilladsering med lyd, tasks og meget mere. Få en hands-on intro til en legende tilgang til tidlig læsning i engelsk!
Udbytte af kurset:
Tidlig læsning i de yngste klasser kalder på nye metoder, en anderledes og legende tilgang til læsning i engelsk, som både er motiverende og baseret på forskning om tidlig læsning i fremmedsprog. Tidligere har man ventet med at læse til efter den første sprogstart, men nye metoder i sprogindlæringen lægger op til en tidlig start på arbejdet med læsning, men med en anderledes og legende tilgang til læsning i engelsk.
Gennem leg med ordforråd og shared reading skal vi arbejde med mundtlighed og den første læsning, og hvordan billedbøger kan være den tematiske ramme om din undervisning i de yngste klasser.
Vi spiller på alle tangenter og læser med hele kroppen. Du vil komme hjem med:
En grundlæggende viden om tidlig læsning og valg af tekster og bøger
Indblik i stilladsering af tekster og materialer med lyd, leg og tasks både før, under og efter læsningen med henblik på at åbne for tekstforståelsen og udjævning af niveauforskelle
En forståelse af, hvordan du selv laver dine egne tidlige læseforløb
Nye idéer til lege og aktiviteter til træning af ordforråd og mundtlighed
Indblik i forskellige kreative final tasks, som egner sig til aldersgruppen.
Dine elever vil begejstres og motiveres til at lære engelsk igennem historier, en undervisning, som vil give dem en god start på læsning i engelsk og samtidigt booste deres mundtlige og skriftlige sprog.
Fagligt indhold:
Udvalget af materialer er stort og farverigt: Autentiske billedbøger og spil, YouTube-videoer, digitale værktøjer og mange multimodale sites online.
Vi tager udgangspunkt i konkrete materialer og forløb - idéer, som du nemt kan tilpasse din egen undervisning:
Mundtlighed i naturlig sammenhæng med det læste
Shared reading med rim, musik og sprogligt fokus
Læsning og ordforrådslege koblet med bevægelse
Fokus på ordforråd og chunks - både før, under og efter læsningen
Læsning med it og lyd som støtte
Forslag til den første elevproduktion, både den analoge og den digitale.
Det er legende tilgang til den første læsning, hvor alle kan være med og få en god oplevelse, og hvor motivationen og sprogtilegnelsen er i højsædet!
Praktisk information:
Kom på kursus og få en hands-on intro, hvor vi skal afprøve nye spændende idéer og konkrete forløb med fokus på læsning, leg og ordforråd.
Forløbet strækker sig over en dag á 6 timers varighed med fysisk fremmøde.
Er du ansat på overenskomst mellem KL og Lærernes Centralorganisation (Danmarks Lærerforening og Uddannelsesforbundet) kan du pr. 1. april
2025 søge midler til kompetenceudvikling i Den Kommunale Kompetencefond. Du kan modtage op til 30.000 kr. pr. 12 måneder til kursusgebyr, transportudgifter, materialeudgifter, opholdsudgifter og vikarudgifter. Kompetencefonden dækker 80% af det ansøgte beløb. Det resterende beløb skal dækkes af arbejdspladsen.
Hos CFU kan du søge tilskud til 1-2-dages kurser med titlen ’Aktiv læring’. Med udgangspunkt i CFU’s samling af læremidler får du masser af input til at berige og udvikle din praksis med fokus på at skabe en varieret undervisning i skolens fag. ’Aktiv læring’ betyder praksisnære kurser med hands-on aktiviteter. Det handler også om at fremme en undervisning, hvor elevernes deltagelse og engagement er i fokus.
Se her, hvordan du søger: https://vpt.dk/projekt/den-kommunale-kompetencefond
Praktiske oplysninger
Kom på kursus og få en hands-on intro, hvor vi skal afprøve nye spændende idéer og konkrete forløb med fokus på læsning, leg og ordforråd.
Forløbet strækker sig over en dag á 6 timers varighed med fysisk fremmøde.
Kursusnr
S26-205
Undervisere
Kirstine Jordan - Pædagogisk konsulent for sprog og internationalisering, CFU Absalon
Sted
SLA Professionshøjskolen Absalon, Campus Slagelse - Sdr. Stationsvej 30, 4200 Slagelse
Ledige pladser
24
Tilmeldingsfrist
16-02-2026