I det moderne samfund har vi både brug for kreative hoveder, der kan udtænke nye løsninger og kreative hænder, der kan omsætte idéerne til konkrete modeller og prototyper. Som håndværk og design-lærer har du derfor en afgørende rolle, når det handler om at forme næste generations lyst og evne til at tænke og arbejde kreativt.
På kurset her får du det fundament, du har brug for, hvis du gerne vil styrke dine egne håndværksmæssige færdigheder, genopfriske din viden om designprocesser og løfte dine undervisningskompetencer i faget.
Du lærer konkret at:
Du kan få tilskud
Vi vil opfordre dig til, at du tilmelder dig kurset med det samme, selvom du først kan søge tilskud pr. 1. april - der er nemlig et begrænset antal pladser. Tilskuddet dækker op til 80% af udgifterne til kursusgebyr, vikardækning, transport, ophold og materialer. Det resterende beløb skal dækkes af din arbejdsplads.
Du har mulighed for at søge tilskuddet, hvis du er ansat på overenskomst mellem KL og Lærernes Centralorganisation (Danmarks Lærerforening og Uddannelsesforbundet). Læs mere om, hvordan du søger tilskuddet.
Forløbet er over en uge og bygger på kundskabs- og færdighedsområder, hentet fra fælles mål for håndværk og design samt fagdidaktik som er tilknyttet faget. Der arbejdes med håndværksmæssige færdigheder, som primært er inden for træ, metal og tekstiler.
Det kan fx være i form af:
I forløbet arbejder vi konkret med teorier om design, som kan være i form af dvs. designmodeller såsom FIRE-Designmodellen, fablab designcirkel osv. Disse designmodeller, vil yderligere danne rammen for teoretiske begreber som æstetik, kreativitet, innovation og entreprenørskab.
Både emner inden for håndværket og designprocessen bliver tilknyttet fagdidaktikken, som gør sig gældende inden for faget. Det kan fx være:
Forløbet henvender sig til dig, der underviser - eller skal til at undervise - i håndværk og design i grundskolen.
Undervisningen veksler mellem teoretiske oplæg og praktiske opgaver, som både er individuelle og i grupper. Undervejs skal du reflektere over din egen opgaveløsning.