Ifølge PIRLS 2021 mister danske skoleelever i højere grad end før læseglæden, når de når 4. klasse. De har lavere tiltro til egen læseforståelse og svært ved at læse og forstå informerende tekster. Hvilken viden har vi om engagerende undervisning i sprog og tekster, og hvordan kan vi planlægge, gennemføre og evaluere danskundervisningen i 1. - 6. klasse, så eleverne udvikler læse- og udtryksglæde?
Dette kursus har som mål at inspirere og bidrage med ny viden, som du kan anvende i udviklingen af din daglige danskundervisning:
Du kan få tilskud
Vi vil opfordre dig til, at du tilmelder dig kurset med det samme, selvom du først kan søge tilskud pr. 1. april - der er nemlig et begrænset antal pladser. Tilskuddet dækker op til 80% af udgifterne til kursusgebyr, vikardækning, transport, ophold og materialer. Det resterende beløb skal dækkes af din arbejdsplads.
Du har mulighed for at søge tilskuddet, hvis du er ansat på overenskomst mellem KL og Lærernes Centralorganisation (Danmarks Lærerforening og Uddannelsesforbundet). Læs mere om, hvordan du søger tilskuddet.
På kurset, der strækker sig over fem dage, sætter vi fokus på engagerende begyndende og fortsat læse- og skriveundervisning.
Kurset tager udgangspunkt i undervisningsfagets kerneindhold, udvikling og fagfornyelse.
Kurset henvender sig til dig, der er dansklærer, og som gerne vil have ny viden og inspiration til undervisningsmetoder og materialer, der skaber engagerende danskundervisning i 1. - 6. klasse.
Med afsæt i konkrete undervisningseksempler og -ideer inddrages den didaktiske forskning inden for danskfagets forskellige felter. Der vil således være et samspil mellem konkrete eksempler på undervisning fra praksis på den ene side, og hvordan disse kan begrundes didaktisk på den anden.
Vi vil arbejde med forskellige undervisningsformer, opgavetyper, modellering, stilladsering og feedback.