Med dette kursus får du redskaberne til at engagere dine elever og give dem indsigt i aktuelle emner som klimaforandringer, bæredygtig byudvikling og migrationsproblematikker.
Kurset tager udgangspunkt i undervisningsfagets kerneindhold, udvikling og fagfornyelse.
Geografiske fænomener former vores hverdag og fremtid – derfor er geografisk viden nøglen til at forstå mange af de største udfordringer, vi står overfor.
Hvordan påvirker klimaforandringer befolkning og biodiversitet? Hvordan kan vi bruge geografiske data til at udvikle bæredygtige byer?
På kurset får du:
Forløbet strækker sig over fem dage og er bygget op omkring inspirerende temaer, der kombinerer teori og praksis:
Vi arbejder med glacialt dannede landskaber og undersøger processer som landskabsdannelse og aflejring. Vi sætter fokus på undersøgelser og modelleringskompetencer.
Vi sætter fokus på klimazoner, vejrets dannelse og klimaforandringernes betydning for levevilkår i verden. Du lærer, hvordan måling af vejret kan bruges til at koble teori til praksis, og hvordan du kan inddrage FN’s verdensmål i din undervisning.
Ved hjælp af både fysiske og digitale kort undersøger vi, hvordan forskellige natursyn har formet vores kulturlandskaber, og hvordan du omsætter det til din undervisning.
Demografi, migration og “”ældrebyrden””. Vi ser på, hvordan problemorienteret geografi kan engagere eleverne og gøre komplekse emner lettere at forstå.
Kurset er til dig, der underviser – eller snart skal undervise – i geografi i grundskolen. Uanset dit udgangspunkt bliver du klædt på med ny viden og praktiske værktøjer, du straks kan anvende i din undervisning.
Kurset er en blanding af teori og praksis. Du går derfra med konkrete idéer og værktøjer, der gør din undervisning mere spændende – for både dig og dine elever.
Optagelse sker efter først-til-mølle-princippet.
Efter tilmeldingsfristens udløb tager vi stilling til, hvilke kurser og temadage vi kan gennemføre, og hvilke vi må aflyse.
Hvis kurset stadig fremgår af kp.dk med en ”Ansøg-knap” efter tilmeldingsfristen, er der stadig ledige pladser, og du er velkommen til at tilmelde dig. Hvis der er venteliste, fremgår det af kurset.
Alle meddelelser vedrørende optagelse og aflysning sendes som Digital Post.
Alle afmeldinger og ombytninger skal sendes skriftligt til vores kursusafdeling:
Prisen fremgår af hvert enkelt kursusopslag.
Alle kursuspriser er angivet med og uden moms. På kurser udbudt under åben uddannelse tillægges der ikke moms på fakturaen. Det fremgår af prisen på det enkelte kursusopslag, om der tillægges moms, markeret med.
Når du er blevet optaget på et kursus, sender vi en elektronisk faktura til betaleren, der skal betales i henhold til den betalingsdato, som står på fakturaen. Når betalingen er registreret, har du ret til at deltage i undervisningen.
Der udstedes et kursusbevis efter afslutning af kurser på minimum 12 timer. For at modtage et bevis må du som kursist maksimalt have haft 20 % fravær på kurset. Kursusbeviser sendes som Digital Post.
Der udstedes ikke bevis for en temadag.