På kurset får du den nyeste viden om god danskundervisning målrettet elever i indskolingen og på mellemtrinnet. Du vil arbejde med forskellige undervisningsformer, opgavetyper, modellering, stilladsering og feedback, som kan bidrage til at engagere dine elever i at gå på opdagelse i sprog og tekster, og udvikle dem som kompetente læsere og skrivere i mange forskellige situationer og modaliteter.
Kurset tager udgangspunkt i undervisningsfagets kerneindhold, udvikling og fagfornyelse.
Fagligt udbytte
Iflg. PIRLS 2021 mister danske skoleelever i højere grad end før læseglæden, når de når 4. klasse. De har lavere tiltro til egen læseforståelse og svært ved at læse og forstå informerende tekster. Hvilken viden har vi om engagerende undervisning i sprog og tekster, og hvordan kan vi planlægge, gennemføre og evaluere danskundervisningen i 1. - 6. klasse, så eleverne udvikler læse- og udtryksglæde? Dette kursus har som mål at inspirere og bidrage med ny viden, som du kan anvende i udviklingen af din daglige danskundervisning.
Indhold
På kurset, der strækker sig over fem dage, sætter vi fokus på engagerende begyndende og fortsat læse- og skriveundervisning.
Målgruppe
Kurset henvender sig til dig, der er dansklærer, og som gerne vil have ny viden og inspiration til undervisningsmetoder og materialer, der skaber engagerende danskundervisning i 1. - 6. klasse.
Undervisningen
Med afsæt i konkrete undervisningseksempler og -ideer inddrages den didaktiske forskning inden for danskfagets forskellige felter. Der vil således være et samspil mellem konkrete eksempler på undervisning fra praksis på den ene side, og hvordan disse kan begrundes didaktisk på den anden.
Vi vil arbejde med forskellige undervisningsformer, opgavetyper, modellering, stilladsering og feedback.
ECTS
1,8