I fysik/kemi handler teknologiundervisningen om langt mere end digitale teknologier. Mange af de store udfordringer, vi står overfor fx i forhold til klimaændringer, ressourcespild, biodiversitetskrisen og sundhed skyldes brugen af teknologier, der er knyttet til fx energi, transport, byggeri, landbrug og produktion. Det er teknologier, som indgår i komplekse systemer og derfor er udfordrende at arbejde med, analysere og påvirke.
På kurset her får du forskellige bud på, hvordan du kan tilrettelægge og gennemføre teknologisk dannende undervisning i fysik/kemi med udgangspunkt i det brede teknologibegreb. Samtidig får du viden og redskaber til at arbejde med problembaseret undervisning med fokus på teknologianalyse.
Du kan få tilskud
Vi vil opfordre dig til, at du tilmelder dig kurset med det samme, selvom du først kan søge tilskud pr. 1. april - der er nemlig et begrænset antal pladser. Tilskuddet dækker op til 80% af udgifterne til kursusgebyr, vikardækning, transport, ophold og materialer. Det resterende beløb skal dækkes af din arbejdsplads.
Du har mulighed for at søge tilskuddet, hvis du er ansat på overenskomst mellem KL og Lærernes Centralorganisation (Danmarks Lærerforening og Uddannelsesforbundet). Læs mere om, hvordan du søger tilskuddet.
Kurset forløber over fem dage, og vil indeholde følgende temaer:
Forløbet henvender sig til dig, der underviser - eller skal til at undervise - i Fysik/kemi i grundskolen.
Undervisningen veksler mellem teoretiske oplæg, praktiske opgaver og feltarbejde som både er individuelle og i grupper. Undervejs skal du reflektere over din egen opgaveløsning.