På dette kursus kombinerer vi teknologiens verden med naturens mangfoldighed.
Første dag er fokus på teknologiens verden, dvs. alt det menneskeskabte, som vi omgiver os med til dagligt, lige fra simple teknikker til elektriske kredsløb. Hvorfor og hvordan virker det? Anden dag er fokus på naturens sammenhænge og systemer, fx økosystemer og geologi.
Gennem hands-on aktiviteter og didaktiske værktøjer arbejder vi med, hvordan de faglige temaer kan engagere og motivere eleverne og styrke deres naturfaglige kompetencer. Du får idéer til, hvordan du som naturfagsunderviser kan understøtte sproglig udvikling, og dermed øge elevernes faglige forståelse, samt opnå et lærerfagligt indblik over elevernes læring.
Du får inspiration til læremidler og forløb - og tilpasser dem til din konkrete undervisning.
Kurset er baseret på en kombination af teoretiske oplæg, praktiske øvelser og refleksion. Deltagerne vil arbejde med konkrete cases og udvikle egne undervisningsforløb med fokus på at skabe en engagerende og lærerig natur/teknologi-undervisning. Der vil være mulighed for erfaringsudveksling og sparring med kolleger for at styrke den didaktiske praksis.
Undervisere i natur/teknologi.
Kurset er inkl. fuld forplejning.
Som ansat på overenskomst mellem KL og Lærernes Centralorganisation (Danmarks Lærerforening og Uddannelsesforbundet) kan du pr. 1. april 2025 søge støtte til dette kursus via Den Kommunale Kompetencefond.
Der er ikke materialeudgifter i forbindelse med dette kursus.