Henvender sig til
Kurset henvender sig til undervisere med interesse for billedkunst i folkeskolen.
Målet med kurset
På kurset arbejder vi inden for kompetenceområderne for billedkunst, dog med særligt fokus på billedfremstilling.
Indhold
Vil du udfordre og udvide din billedkunstundervisning med digitale teknologier? Her får du to kreative og praksisnære dage fyldt med idéer og værktøjer, der gør det nemt at integrere digitale muligheder i din undervisning.
Udbytte af kurset:Mangler du inspiration til, hvordan digitale teknologier kan blive en naturlig del af din billedkunstundervisning? På dette kursus lærer du at bruge digitale værktøjer til at skabe nye visuelle udtryk, der motiverer og engagerer dine elever. Uanset om du er nybegynder eller allerede har erfaring, vil du få konkrete idéer og færdigheder, der gør det lettere at arbejde kreativt og eksperimenterende med digitale teknologier. Fokus er på at få sat kreativiteten og fantasien i spil i arbejdet med digitale teknologier – og samtidigt også at skubbe lidt til, hvad billedkunst kan og er.
På kurset får du:
Inspiration til spændende forløb til din undervisning
Muligheder for at udvikle dine kompetencer til at integrere digitale teknologier i din undervisning
Mod til at kaste dig ud arbejdet med digitale teknologier
Tid til at videndele og sparre med andre billedkunstlærere
Udbytte:
Dag 1:
Introduktion til arbejdet med digitale billeder i billedkunst
I gang med digitale billeder
Stop-motion på anderledes måder
Dag 2:
Siden sidst
Kunstig intelligens (AI) i billedkunst
Når billedkunst møder VR
Praktisk information:
Kurset består af to dage fyldt med hands-on-aktiviteter og sparring med andre billedkunstlærere. Vi tager udgangspunkt i konkrete værktøjer og forløb, der er nemme at overføre til din undervisning.
Medbring computer, ekstern mus og smartphone eller tablet, så er du klar til to inspirerende og praksisnære kursusdage.
Kurset er et face-to-face-kursus, som strækker sig over 2 x 6 timer. Kurset foregår i et billedkunstlokale. Der stilles materialer til rådighed.
Kurset kræver ingen forberedelse.
Er du ansat på overenskomst mellem KL og Lærernes Centralorganisation (Danmarks Lærerforening og Uddannelsesforbundet) kan du pr. 1. april
2025 søge midler til kompetenceudvikling i Den Kommunale Kompetencefond. Du kan modtage op til 30.000 kr. pr. 12 måneder til kursusgebyr, transportudgifter, materialeudgifter, opholdsudgifter og vikarudgifter. Kompetencefonden dækker 80% af det ansøgte beløb. Det resterende beløb skal dækkes af arbejdspladsen.
Hos CFU kan du søge tilskud til 1-2-dages kurser med titlen ’Aktiv læring’. Med udgangspunkt i CFU’s samling af læremidler får du input til at berige og udvikle din undervisning med fokus på at skabe en varieret undervisning. Aktiv læring betyder praksisnære kurser med hands-on aktiviteter. Det handler også om at fremme en undervisning i grundskolen, hvor elevernes deltagelse og engagement er i fokus.
Søg her: https://vpt.dk/projekt/den-kommunale-kompetencefond
Kursusnr
S26-202
Undervisere
Helle Damgaard Melin - Pædagogisk konsulent, CFU Absalon
Sted
SLA Professionshøjskolen Absalon, Campus Slagelse - Sdr. Stationsvej 30, 4200 Slagelse
Ledige pladser
15
Tilmeldingsfrist
29-01-2026