Tilmeld dig
1. okt
2025

Aktiv læring i madkundskab: Gør dine elever madmodige

Kompetencefonden støtter kurser, som lever op til tre kriterier. Men for at gøre det lettere for dig, der skal finde et kursus, har Professionshøjskolerne og CFU’erne udviklet en række kurser, som lever op til kompetencefondens formål. Disse kurser er på den såkaldte "positivliste".

Læs mere her

UC SYD

Hvornår
1. okt 2025
Tilmeldingsfrist
1. sep 2025
Hvor
6705 Esbjerg, Campus Syd
Kontakt
Lone Houmann Holst
lhho@ucsyd.dk
7266 5211
Pris
2.025 kr. + moms
Ønsker du, at dine elever er mere madmodige? På kurset får du idéer og inspiration til at gøre dine elever mere nysgerrige og modige i madkundskab, så eleverne kan arbejde eksperimenterende og undersøgende i faget.

Udbytte af kurset

Hvordan skal dine elever kunne opnå praktiske færdigheder inden for madlavning og kunne eksperimentere med såvel råvarer, opskrifter og retter, hvis de ikke tør smage på maden, har interesse i maden eller kun vil lave det de kender i forvejen?

  • Vi arbejder med praktiske eksempler på råvarer, opskrifter og didaktik for at styrke elevernes madmod samt udvikling af smagsoplevelser. 
  • Du får indsigt i forskning om, hvad der påvirker børns mod til at smage nyt samt kræsenhed. 
  • Du får viden om, hvordan læremidler og didaktiske metoder kan anvendes til at skabe spændende og fagligt indhold, som inviterer dine elever til at være nysgerrige på tilsmagning og nye råvarer. 
  • Du får konkrete didaktiske metoder til at styrke elevernes nysgerrighed i forhold til smag, tilsmagning, råvarekendskab og -brug.
     

Fagligt indhold

Dette kursus giver dig praktiske redskaber til at hjælpe dine elever til at blive mere madmodige. Vi vil bl.a. arbejde med de dynamikker, der har betydning for og er med til at påvirke elevens syn på mad og tilsmagning, samt undersøge hvilken rolle fødevarekendskab, forforståelse, æstetik og måltidsfællesskaber spiller i forhold til elevens madmod. 

Kurset vil være praksisnært og hjælper dig til at planlægge din undervisning ud fra tilgængelige læremidler og metoder.  
 

Praktisk information

Kurset bygger på kompetencebaseret madkundskabsundervisning, hvor deltagerne arbejder aktivt gennem oplæg, aktiviteter og refleksion.

Målgruppe
Madkundskabslærere i både obligatorisk madkundskab og valgfaget. 

Sted: Campus Esbjerg
Dato: 01-10-2025 kl. 09:00-15:00
Tilmeldingsfrist: 01-09-2025

[ TILMELD / ANSØG ]

Pris: 2.025 kr.

🟡 Tilmelding via nemStudie🟡

Vi håndterer nu tilmeldinger via nemStudie.dk. Når du tilmelder dig - [ TILMELD / ANSØG ] - føres du derfor til nemStudie, hvor du skal logge ind og "ansøge" om optagelse på kurset.
Se her hvordan du tilmelder dig via nemStudie

BEMÆRK:

  • Du får svar på din ansøgning i nemStudie. Hvornår du får svar, afhænger af tilmeldingsfristen.
  • Du får en advisering pr. mail, når der er en ny besked i nemStudie. Log ind på nemStudie for at læse beskeden.

BEMÆRK

Tilmeldingen er bindende, når vi har modtaget den. Det er derfor nødvendigt, at du har din betalers accept, inden du tilmelder dig.

Bliver du forhindret, skal vi bede dig melde afbud. Vi refunderer ikke kursusudgiften ved afbud/fravær, men skolen har mulighed for at give pladsen til en anden.

Opdateret den 2025-04-05 09:33:43
1. okt 2025
6705 Esbjerg, Campus Syd

Se også