Tilmeld dig
16. sep
2026

Aktiv læring i madkundskab: Gør dine elever madmodige

Kompetencefonden støtter kurser, som lever op til tre kriterier. Men for at gøre det lettere for dig, der skal finde et kursus, har Professionshøjskolerne og CFU’erne udviklet en række kurser, som lever op til kompetencefondens formål. Disse kurser er på den såkaldte "positivliste".

Læs mere her

Professionshøjskolen Absalon

Hvornår
16. sep 2026
Tilmeldingsfrist
10. aug 2026
Hvor
4760 Vordingborg, Campus Vordingborg
Kontakt
CFU Kursusafdeling
kursus@pha.dk
+4572481930.
Pris
4.020 kr. + moms
Ønsker du, at dine elever er mere madmodige? På kurset får du idéer og inspiration til at gøre dine elever mere nysgerrige og modige i madkundskab, så de kan arbejde eksperimenterende og undersøgende i faget.

Kursusbeskrivelse

Henvender sig til

Madkundskabslærere ‒ både i obligatorisk madkundskab og i valgfaget.

Målet med kurset

Du får:

• praktiske eksempler på råvarer, opskrifter og didaktik for at styrke elevernes

madmod og give dem nye smagsoplevelser.

• indsigt i forskning om, hvad der påvirker børns mod til at smage nyt samt

kræsenhed.

• viden om, hvordan du kan anvende læremidler og didaktiske metoder til at skabe

spændende og fagligt indhold, som inviterer dine elever til at være nysgerrige på

tilsmagning og nye råvarer.

• konkrete didaktiske metoder til at styrke elevernes nysgerrighed i forhold til smag,

tilsmagning, råvarekendskab og -brug.

Indhold

Hvordan skal dine elever kunne opnå praktiske færdigheder inden for madlavning og

kunne eksperimentere med såvel råvarer, opskrifter og retter, hvis de ikke tør smage på

maden, har interesse i maden eller kun vil lave det, de kender i forvejen?

Dette kursus giver dig praktiske redskaber til at hjælpe dine elever til at blive mere

madmodige. Vi vil bl.a. arbejde med de dynamikker, der har betydning for og er med til at

påvirke elevens syn på mad og tilsmagning, samt undersøge, hvilken rolle

fødevarekendskab, forforståelse, æstetik og måltidsfællesskaber spiller i forhold til elevens

madmod.

Kurset bygger på kompetencebaseret madkundskabsundervisning, hvor du arbejder aktivt

gennem oplæg, aktiviteter og refleksion. Mellem de to kursusgange er der god mulighed

for at afprøve nye ideer og erfaringer, som vi forholder os til på 2. kursusdag.

Praktiske oplysninger

Søg tilskud fra Kompetencefonden til dette kursus.

Er du ansat på overenskomst mellem KL og Lærernes Centralorganisation (Danmarks Lærerforening DLF og Uddannelsesforbundet), kan du pr. 1. april 2025 søge midler til kompetenceudvikling i Den Kommunale Kompetencefond.

Du kan modtage op til 30.000 kr. pr. 12 måneder til kursusgebyr, transportudgifter, materialeudgifter, opholdsudgifter og vikarudgifter. Kompetencefonden dækker 80% af det ansøgte beløb. Det resterende beløb skal dækkes af din skole.

Se her, hvordan du søger tilskud via Kompetencefonden: https://vpt.dk/projekt/den-kommunale-kompetencefond

OBS: Husk, at du både skal søge tilskud OG tilmelde dig kurset!

Kursusnr

V26-019

Undervisere

Marie Kjær Christiansen - Pædagogisk konsulent og projektleder, Lærfest København

Sted

VOR Professionshøjskolen Absalon, Campus Vordingborg - Kuskevej 1B, 4760 Vordingborg

Ledige pladser

16

Tilmeldingsfrist

10-08-2026

Opdateret den 2025-12-18 12:03:00
16. sep 2026
4760 Vordingborg, Campus Vordingborg , Tilmeldingslink Klik her

Se også

Job fra lærerjob.dk