På dette kursus lærer du at anvende undersøgende og kreative metoder, der gør arbejdet med sprog og litteratur spændende for eleverne. Du får også redskaber til at tilrettelægge forskellige fremstillingsprocesser for dine elever, herunder både mono- og multimodale produkter.
Med afsæt i didaktisk forskning i danskfaget fokuserer vi på at skabe praksisnære forløb, der er tæt knyttet til f.eks. elevernes personlige udvikling, deres hverdag og interesser samt til aktuelle problemstillinger i samfundet.
Endelig får du en introduktion til de didaktiske og teoretiske rammer bag undersøgende tilgange og praksisnær undervisning, samt konkrete metoder og redskaber til din daglige undervisning.
På dette kursus, der strækker sig over fem dage, kommer du blandt andet til at arbejde med:
Du får en introduktion til de didaktiske og teoretiske rammer bag undersøgende tilgange og praksisnær undervisning. Herved bliver du klædt på til at koble det praksisnære arbejde og de undersøgende og kreative metoder med teoretiske perspektiver på den didaktik, du arbejder med i udskolingen.
Kurset henvender sig til dig, der er underviser i udskolingen, og som ønsker at forny din tilgang til undervisningen i danskfaget og få inspiration til nye undervisningsmetoder og -materialer.
Undervisningen veksler mellem teoretiske oplæg, holddiskussioner, refleksion, gruppearbejde og elevrettede opgaver. Undervejs skal du reflektere over din egen undervisningspraksis med de andre kursusdeltagere.
Som ansat på overenskomst mellem KL og Lærernes Centralorganisation (Danmarks Lærerforening og Uddannelsesforbundet) kan du pr. 1. april 2025 søge støtte til dette kursus via Den Kommunale Kompetencefond.
Der er ikke materialeudgifter i forbindelse med dette kursus.