Tilmeld dig
20. jan
2026

Aktiv læring i madkundskab: Gør dine elever madmodige

Kompetencefonden støtter kurser, som lever op til tre kriterier. Men for at gøre det lettere for dig, der skal finde et kursus, har Professionshøjskolerne og CFU’erne udviklet en række kurser, som lever op til kompetencefondens formål. Disse kurser er på den såkaldte "positivliste".

Læs mere her

UCN

Hvornår
20. jan 2026
Tilmeldingsfrist
19. dec 2025
Hvor
9210 Aalborg SØ, Campus Mylius Erichsens Vej
Kontakt
Dorthe Geisnæs
dge@ucn.dk
72690429
Pris
2.125 kr. + moms
Ønsker du, at dine elever er mere madmodige? På kurset får du idéer og inspiration til at gøre dine elever mere nysgerrige og modige i madkundskab, så eleverne kan arbejde eksperimenterende og undersøgende i faget

Få økonomisk støtte til dette kursus

Du har mulighed for at søge økonomisk støtte til dette kursus gennem Den Kommunale Kompetencefond. Se mere på ucn.dk/fagkurser.

Tilmeld dig nu. Der er et begrænset antal pladser
Vi opfordrer til at du tilmelder dig kurset hurtigst mulig  - selvom du først kan søge tilskud pr. 1. april - der er nemlig et begrænset antal pladser. Tilskuddet dækker op til 80% af udgifterne til kursusgebyr, vikardækning, transport, ophold og materialer.

Det resterende beløb skal dækkes af din arbejdsplads.

Hvis du, mod forventning, ikke får tilskud fra Kompetencefonden, kan du framelde dig inden kursets tilmeldingsfrist.

Udbytte af kurset

Hvordan skal dine elever kunne opnå praktiske færdigheder inden for madlavning og kunne eksperimentere med såvel råvarer, opskrifter og retter, hvis de ikke tør smage på maden, har interesse i maden eller kun vil lave det de kender i forvejen?

  • Vi arbejder med praktiske eksempler på råvarer, opskrifter og didaktik for at styrke elevernes madmod samt udvikling af smagsoplevelser
  • Du får indsigt i forskning om, hvad der påvirker børns mod til at smage nyt
  • Du får viden om, hvordan læremidler og didaktiske metoder kan anvendes til at skabe spændende og fagligt indhold, som inviterer dine elever til at være nysgerrige på tilsmagning og nye råvarer
  • Du får konkrete didaktiske metoder til at styrke elevernes nysgerrighed i forhold til smag, tilsmagning, råvarekendskab og -brug

Fagligt indhold

Dette kursus giver dig praktiske redskaber til at hjælpe dine elever til at blive mere madmodige. Vi vil bl.a. arbejde med de dynamikker, der har betydning for og er med til at påvirke elevens syn på mad og tilsmagning, samt undersøge hvilken rolle fødevarekendskab, forforståelse, æstetik og måltidsfællesskaber spiller i forhold til elevens madmod.

Kurset vil være praksisnært og hjælper dig til at planlægge din undervisning ud fra tilgængelige læremidler og metoder.

Praktisk information

Kurset bygger på kompetencebaseret madkundskabsundervisning, hvor deltagerne arbejder aktivt gennem oplæg, aktiviteter og refleksion.

Hvem henvender kurset sig til?

Madkundskabslærere i både obligatorisk madkundskab og valgfaget.

Underviser

Camilla Damsgaard, lektor ved Læreruddannelsen Aalborg.

Tilmeld dig

20. januar 2026 | 2.125 kr.
Aalborg SØ
 
Fysisk fremmøde
 
Dag
Start- og slutdato

20.01.2026

Tilmeldingsfrist

19. december 2025

Sted

UCN Campus Mylius Erichsens Vej

Mylius Erichsens Vej 137

9210 Aalborg SØ

Tilrettelæggelse

Kl. 09.00 - 15.00

Pris

2.125 kr. momsfri

Inkl. heldagsforplejning

Opdateret den 2025-04-05 10:57:09
20. jan 2026
9210 Aalborg SØ, Campus Mylius Erichsens Vej

Se også