Den Kommunale Kompetencefond støtter kurser og efteruddannelse, hvis du er ansat på overenskomst mellem Lærernes Centralorganisation (Danmarks Lærerforening og Uddannelsesforbundet) og KL.
Du kan søge midler fra 1. april 2025 som en del af overenskomsten OK24.
Kompetencefonden støtter med op til 30.000 kroner til kursusgebyr, transportudgifter, materialeudgifter, opholdsudgifter og vikarudgifter. Kompetencefonden dækker 80 % af det ansøgte beløb, mens din arbejdsplads skal dække de resterende 20 %. Indtil 31. marts 2026 kan der bevilges støtte til ét kursus per medarbejder.
Sådan søger du kompetencefonden
Fagbladet Folkeskolen har lavet en guide til at finde det rigtige kursus og søge støtte fra Den Kommunale Kompetencefond. Du kan læse guiden her.
Hvilke kurser lever op til kompetencefondens formål?
Kompetencefonden støtter kurser, som lever op til tre kriterier. Men for at gøre det lettere for dig, der skal finde et kursus, har Professionshøjskolerne og CFU’erne udviklet en række kurser, som lever op til kompetencefondens formål. Disse kurser er på den såkaldte ”positivliste”.
På Lærerkursus.dk kan du sætte kryds i boksen ”Vis kurser først, som er forhåndsvurderet til at leve op til kompetencefondens formål” og så vil din søgning blive sorteret, så kurser på positivlisten vises først.
Kurser på positivlisten er ikke garanteret støtte, da det altid er en individuel vurdering. Kurser, som ikke er på positivlisten, kan også modtage støtte fra kompetencefonden.
Hvis du vil søge støtte fra Den Kommunale Kompetencefond til et kursus, skal det leve op til disse tre kriterier:
- Kurser med et tydeligt fokus på folkeskolens fag og fagområder. Det betyder, at kurserne skal indeholde et tydeligt fag-fagligt fokus, tydeligt fokus på fagblok eller tydeligt flerfagligt eller tværfagligt fokus i tilknytning til folkeskolens fag eller fagområder.
- Kurser af op til seks dages varighed, svarende til op til 48 timer.
- Kurser der udbydes af offentlige uddannelsesinstitutioner (fx. professionshøjskoler, universiteter el.lign.), private kursusudbydere, som har indgået samarbejdsaftaler med offentligt anerkendte uddannelsesinstitutioner, eller LC’s medlemsorganisationer.
Kurser, som er inden for fondens formål, er for eksempel:
- Struktureret problemløsning i matematikundervisningen (tydeligt fag-fagligt fokus)
- Bevægelse i de humanistiske fag (tydeligt fokus på fagblok)
- Digitalt fotografi på skemaet i dansk og billedkunst (tydeligt flerfagligt eller tværfagligt fokus)
- Fagligt løft i dansk – differentierede deltagelsesmuligheder i undervisningen (tydeligt fagfagligt fokus)
Kurser, som ikke har tydeligt fokus på fag og fagområder, falder ikke inden for formålet. Det kan for eksempel være:
- Mellemformer og co-teaching (mangler tydeligt fokus på folkeskolens fag eller fagområder)
- Fravær og mistrivsel i udskolingen (mangler tydeligt fokus på folkeskolens fag eller fagområder.
Hvis du har spørgsmål til Lærerkursus, er du altid velkommen til at henvende dig til kursus@folkeskolen.dk