FAQ

Hvad er Lærerkursus?

Lærerkursus.dk er en brugervenlig og troværdig portal, hvor lærere og andre skoleprofessionelle kan finde kurser og efteruddannelse. Platformen har som sit vigtigste formål at understøtte faglig udvikling for skoleprofessionelle til gavn for skolen og samfundet.

Hvem driver Lærerkursus?

Lærerkursus.dk ejes og drives af Fagbladet Folkeskolen, som er det førende medie inden for skole og uddannelse i Danmark. Fagbladet Folkeskolen udgiver kvalitetsjournalistik online, i et trykt månedsmagasin, i 22 faglige netværk særligt målrettet f.eks. dansk, matematik eller specialpædagogik, samt i en række nyhedsbreve og på sociale medier. Folkeskolen har 140.000 læsere af det trykte magasin, og læsertallet stiger. Digitalt er der over 250.000 læsere om måneden på folkeskolen.dk.

Lærerkursus.dk har modtaget støtte af Danmarks Lærerforening, fordi foreningen ønsker at bidrage til at gøre det let for sine medlemmer at vælge de rigtige kurser, ikke mindst i lyset af den nye kompetencefond.

Hvordan får man sine kurser på Lærerkursus.dk?

Takket være den økonomiske støtte fra Danmarks Lærerforening, er Lærerkursus.dk ikke en platform, som skal tjene penge. Fagbladet Folkeskolen har som ambition for platformen, at økonomien balancerer.

Derfor skal udbydere af kurser betale et administrationsbidrag for at annoncere kurser på Lærerkursus.dk. Prisen afhænger af udbyderen og omfanget af kurser. Kontakt kursus@folkeskolen.dk for at få en uforpligtende dialog om pris og vilkår.

Kan man betale for at få sine kurser vist før de andres?

Nej. Søgefunktionen sorterer udelukkende på objektive kriterier, og der er fuld åbenhed for både brugere og kursusudbydere om, hvordan den virker. Søgeresultater sorteres på de kriterier, brugeren har indtastet – og vises derefter i kronologisk rækkefølge.

Kan jeg annoncere mine kurser andre steder end på Lærerkursus.dk?

Ja, Fagbladet Folkeskolen sælger annoncer på alle vores platforme. Vi har i forvejen mange annoncer for kurser og efteruddannelse i det trykte magasin, på Folkeskolen.dk og på vores jobportal Lærerjob.dk.

Hvis du ønsker at annoncere på Folkeskolens andre platforme, så er du også meget velkommen til at kontakte kursus@folkeskolen.dk, så får du et hurtigt svar.

Hvordan virker platformen?

Lærerkursus.dk gør det nemt for skoleprofessionelle at lede i den store og voksende mængde kurser og efteruddannelse, der udbydes på tværs af udbydere og i hele landet. Du kan søge på fritekst, eller du kan udfylde et eller flere søgekriterier. Det er hurtigt og nemt.

Hvis du er på udkig efter kurser, som kan modtage støtte fra Den Kommunale Kompetencefond, så har du på Lærerkursus.dk en særlig mulighed for at sætte flueben i boksen ”Vis først kurser, som er på Kompetencefondens positivliste”. Når du gør det, vil søgeresultaterne blive sorteret, så kurser, der er på positivlisten, vises først.

Hvad er positivlisten?

LC og KL har i samarbejde lavet en positivliste over de kriterier, som skal opfyldes, hvis et kursus skal kunne modtage støtte fra Den Kommunale Kompetencefond. I den forbindelse har Professionshøjskolerne og CFU’erne udarbejdet en liste over kurser, som lever op til fondens kriterier. Disse kurser optræder på den såkaldte ”positivliste”, som du kan sortere din søgning efter.

Man kan ikke være sikker på at modtage støtte til et kursus, selvom det optræder på positivlisten.

Kurser, som ikke optræder på positivlisten, kan også modtage støtte fra Den Kommunale Kompetencefond, hvis de opfylder kriterierne.

Hvem taster kurserne ind, hvis jeg gerne vil have mine kurser på platformen?

Hvis en udbyder har betalt administrationsbidrag for at annoncere sine kurser på Lærerkursus.dk, så vil Fagbladet Folkeskolen sørge for, at alle de aftalte kurser tastes på platformen.

Hvis man opdager en fejl eller ønsker at korrigere tekst eller oplysninger om et kursus, skal man kontakte kursus@folkeskolen.dk, så vil en medarbejder rette kursusomtalen på Lærerkursus.dk hurtigst muligt.

Er det kun kurser af kortere varighed, fx seks dage, som må optræde på platformen?

Nej. Alle kurser og efteruddannelse, som er fagligt relevante for lærere og andre skoleprofessionelle, og som man kan tage ved siden af sit arbejde, kan indrykkes på platformen. Dette omfatter også diplomkurser.

Jeg har en klage over indhold, der optræder på Lærerkursus.dk. Hvad skal jeg gøre?

Du kan altid henvende dig med ris, ros eller spørgsmål på kursus@folkeskolen.dk eller direkte til chefredaktør Andreas Marckmann Andreassen på ama@folkeskolen.dk.